Hulp nodig met Thuiswerken of VPN vanwege de situatie met het Coronavirus?

Wij hebben jaren ervaring met telewerken en thuiswerken en weten goed hoe je dat moet aanpakken. Ook met VPN hebben wij veel ervaring. Thuiswerken, telewerken en VPN zijn verschillende namen voor dezelfde functionaliteit. Namelijk toegang krijgen tot bestanden en bedrijfsinformatie op de zaak van buitenaf. Net alsof je op je vaste werkplek aan het werk bent.

Hieronder noemen wij het telewerken en vind je in het kort informatie over wat je moet doen om op korte termijn te kunnen telewerken.

Hoe werkt het dan precies?

Soms is het een kwestie van aanzetten. Want de apparatuur op de zaak heeft de mogelijkheid al ingebouwd zitten en dan hoef je het verder alleen nog goed in te stellen op de apparatuur en bij de gebruikers.

In andere gevallen moet je apparatuur in huis halen en aanpassingen aan je netwerk doen voordat je kan beginnen met telewerken. Als de apparatuur op voorraad is bij leveranciers kan dit ook op korte termijn geregeld zijn.

Telewerken is altijd handig

Ook als de overheid in jouw situatie niet adviseert om de zaak (deels) te sluiten en thuis te werken kan telewerken een goed idee zijn. Niet persé vanwege het Coronavirus (COVID-19) maar sowieso omdat telewerken veel voordelen biedt. Daarover heeft Bastiaan laatst deze blog geschreven.

Test de snelheid van je internetverbinding

Voordat je kunt beginnen met telewerken, heb je een snelle internetverbinding nodig. Met name de upload-snelheid is hier van belang, want meestal is deze (veel) lager dan de download-snelheid. Dit geldt zowel voor op kantoor als voor de situatie op de lokatie waarvandaan je werken wilt, zoals thuis, onderweg of in het buitenland.

Om een indicatie van de snelheid van je internet-verbinding te krijgen kun je een test doen via een van deze links:

Verder maakt het ook uit wat voor werk je doet. Als je voornamelijk met office-bestanden werkt kun je je vaak prima redden met telewerken over relatief langzame verbindingen. Als je video’s of ontwerpen maakt zul je een snelle verbinding nodig hebben.

Wil je meer weten, een vraag stellen of een persoonlijk advies krijgen?

Neem dan (vrijblijvend) contact op. Via deze pagina kun je ons het beste bereiken, ook ’s avonds en in het weekeinde. Op kantooruren zijn wij bereikbaar op nummer 020-7370448

Scroll naar top